Rok 2013 - Og³oszenie o zamówieniu - ¦wiadczenie us³ug cateringowych

 Og³oszenie o zamówieniu - ¦wiadczenie us³ug cateringowych
Adres strony internetowej, na której Zamawiaj±cy udostêpnia Specyfikacjê Istotnych Warunków Zamówienia:
bip.pcpr.krotoszyn.pl, www.pcpr.krotoszyn.pl
________________________________________
Krotoszyn: ¦wiadczenie us³ug cateringowych w ramach projektu systemowego pn. Razem z Tob± bêdê Sob± wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego
Numer og³oszenia: 136977 - 2013; data zamieszczenia: 08.07.2013

OG£OSZENIE O ZAMÓWIENIU - us³ugi

Zamieszczanie og³oszenia: obowi±zkowe.
Og³oszenie dotyczy: zamówienia publicznego.
SEKCJA I: ZAMAWIAJ¡CY
I. 1) NAZWA I ADRES: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie , ul. M³yñska 2D/1, 63-700 Krotoszyn, woj. wielkopolskie, tel. 0-62 722 88 91, 722 88 92, faks 0-62 722 88 91.
• Adres strony internetowej zamawiaj±cego: bip.pcpr.krotoszyn.pl, www.pcpr.krotoszyn.pl
I. 2) RODZAJ ZAMAWIAJ¡CEGO: Administracja samorz±dowa.
SEKCJA II: PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA
II.1) OKRE¦LENIE PRZEDMIOTU ZAMÓWIENIA
II.1.1) Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiaj±cego: ¦wiadczenie us³ug cateringowych w ramach projektu systemowego pn. Razem z Tob± bêdê Sob± wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego.
II.1.2) Rodzaj zamówienia: us³ugi.
II.1.4) Okre¶lenie przedmiotu oraz wielko¶ci lub zakresu zamówienia: 1.Przedmiot zamówienia jest ¶wiadczenie us³ug cateringowych w ramach projektu Razem z Tob± bêdê Sob± wspó³finansowanego ze ¶rodków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego. Us³ugi bêd± ¶wiadczone sukcesywnie podczas warsztatów, wystawy prac uczestników projektu. Na przedmiot zamówienia sk³adaj± siê nastêpuj±ce us³ugi cateringowe: catering obiadowy (901 zestawów): 1) Danie obiadowe: danie miêsne: ziemniaki (przynajmniej 3 razy w ci±gu 7 dni) lub zamiennie: makaron, ry¿, kasza - 200 g na osobê, miêso - 150 g na osobê, surówka lub warzywa gotowane - 200 g na osobê, danie bezmiêsne (w pi±tki): ziemniaki - 200 g na osobê, ryba - 150 g na osobê, surówka lub warzywa gotowane - 200 g na osobê. 2) Owoc (jab³ko lub banan lub brzoskwinia lub nektarynka lub gruszka); przynajmniej 3 rodzaje w ci±gu 7 dni - po 1 szt. na osobê. 3) Sok owocowy (pomarañczowy lub jab³kowy lub brzoskwiniowy lub porzeczkowy lub wieloowocowy); przynajmniej 3 rodzaje w ci±gu 7 dni - 0,5 l na osobê. 4) Woda mineralna butelkowana gazowana i niegazowana w butelkach 0,5 l - 0,5 l na osobê. catering kawowy (814 zestawów): Ciasto porcjowane, min. 350 g na osobê (dwa rodzaje na osobê). Owoc (jab³ko lub banan lub brzoskwinia lub nektarynka lub gruszka); przynajmniej 3 rodzaje w ci±gu 7 dni - po 1 szt. na osobê, Sok owocowy (pomarañczowy lub jab³kowy lub brzoskwiniowy lub porzeczkowy lub wieloowocowy); przynajmniej 3 rodzaje w ci±gu 7 dni - 0,5 l na osobê, Woda mineralna butelkowana gazowana i niegazowana w butelkach 0,5 l - 0,5 l na osobê, Kawa czarna rozpuszczalna, herbata w termosach - 0,5 l na osobê, Cukier do kawy i herbaty (10 g/os), ¶mietanka w opakowaniach jednorazowych (2 szt./os), Ciasta podane na paterach, kubki do napojów zimnych i gor±cych, mieszade³ka, serwetki papierowe. catering na wystawê prac (80 zestawów): Kawa czarna rozpuszczalna, herbata w termosach - 0,5 l na osobê, Cukier do kawy i herbaty (10 g/os), ¶mietanka w opakowaniach jednorazowych (2 szt./os), Woda mineralna butelkowana gazowana i niegazowana w butelkach max 0,5 l - 0,5 l na osobê. Ciasta na paterach, porcjowane, min. 300 g na osobê (co najmniej trzy rodzaje na osobê: np. sernik domowy, szarlotka, ciasto biszkoptowe z kremem, babeczki). Kanapki na krojonej bu³ce i ciemnym chlebie (3 szt. na osobê, w tym 50% kanapek wegetariañskich). Zastawa ceramiczna: fili¿anki, spodki, talerzyki deserowe, talerzyki na kanapki, szklanki na wodê, sztuæce stalowe, serwetki papierowe trójwarstwowe. Wszystkie us³ugi bêd± ¶wiadczona na terenie Krotoszyna 7 dni w tygodniu.
II.1.6) Wspólny S³ownik Zamówieñ (CPV): 55.52.00.00-1, 55.32.10.00-6.
II.1.7) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty czê¶ciowej: nie.
II.1.8) Czy dopuszcza siê z³o¿enie oferty wariantowej: nie.

II.2) CZAS TRWANIA ZAMÓWIENIA LUB TERMIN WYKONANIA: Zakoñczenie: 20.12.2013.
SEKCJA III: INFORMACJE O CHARAKTERZE PRAWNYM, EKONOMICZNYM, FINANSOWYM I TECHNICZNYM
III.2) ZALICZKI
III.3) WARUNKI UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ OPIS SPOSOBU DOKONYWANIA OCENY SPE£NIANIA TYCH WARUNKÓW
• III. 3.1) Uprawnienia do wykonywania okre¶lonej dzia³alno¶ci lub czynno¶ci, je¿eli przepisy prawa nak³adaj± obowi±zek ich posiadania
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
o W celu potwierdzenia spe³nienia warunku Wykonawca sk³ada o¶wiadczenie na druku stanowi±cym za³±cznik nr 4a do SIWZ, ocena wg formu³y spe³nia - nie spe³nia
• III.3.2) Wiedza i do¶wiadczenie
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
o W celu potwierdzenia spe³nienia warunku Wykonawca sk³ada o¶wiadczenie na druku stanowi±cym za³±cznik nr 4a do SIWZ oraz wyka¿e, ¿e wykona³ w ci±gu ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie co najmniej trzy us³ugi cateringowe polegaj±ce na przygotowywaniu i dostarczaniu posi³ków o warto¶ci nie mniejszej ni¿ 40.000 z³ ka¿da.Do wykazu nale¿y za³±czyæ dowody, ¿e us³ugi zosta³y wykonane nale¿ycie. Ocena spe³niania warunków wymaganych od Wykonawców zostanie dokonana w oparciu o o¶wiadczenie Wykonawcy, za³±cznik nr 4a do SIWZ oraz ww. dokumenty, wg formu³y spe³nia - nie spe³nia
• III.3.3) Potencja³ techniczny
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
o W celu potwierdzenia spe³nienia warunku Wykonawca sk³ada o¶wiadczenie na druku stanowi±cym za³±cznik nr 4a do SIWZ, ocena wg formu³y spe³nia - nie spe³nia
• III.3.4) Osoby zdolne do wykonania zamówienia
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
o W celu potwierdzenia spe³nienia warunku Wykonawca sk³ada o¶wiadczenie na druku stanowi±cym za³±cznik nr 4a do SIWZ, ocena wg formu³y spe³nia - nie spe³nia
• III.3.5) Sytuacja ekonomiczna i finansowa
Opis sposobu dokonywania oceny spe³niania tego warunku
o W celu potwierdzenia spe³nienia warunku Wykonawca sk³ada o¶wiadczenie na druku stanowi±cym za³±cznik nr 4a do SIWZ, ocena wg formu³y spe³nia - nie spe³nia
III.4) INFORMACJA O O¦WIADCZENIACH LUB DOKUMENTACH, JAKIE MAJ¡ DOSTARCZYÆ WYKONAWCY W CELU POTWIERDZENIA SPE£NIANIA WARUNKÓW UDZIA£U W POSTÊPOWANIU ORAZ NIEPODLEGANIA WYKLUCZENIU NA PODSTAWIE ART. 24 UST. 1 USTAWY
III.4.1) W zakresie wykazania spe³niania przez wykonawcê warunków, o których mowa w art. 22 ust. 1 ustawy, oprócz o¶wiadczenia o spe³nianiu warunków udzia³u w postêpowaniu nale¿y przed³o¿yæ:
• wykaz wykonanych, a w przypadku ¶wiadczeñ okresowych lub ci±g³ych równie¿ wykonywanych, g³ównych dostaw lub us³ug, w okresie ostatnich trzech lat przed up³ywem terminu sk³adania ofert albo wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu, a je¿eli okres prowadzenia dzia³alno¶ci jest krótszy - w tym okresie, wraz z podaniem ich warto¶ci, przedmiotu, dat wykonania i podmiotów, na rzecz których dostawy lub us³ugi zosta³y wykonane, oraz za³±czeniem dowodów, czy zosta³y wykonane lub s± wykonywane nale¿ycie;
III.4.2) W zakresie potwierdzenia niepodlegania wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 ustawy, nale¿y przed³o¿yæ:
• o¶wiadczenie o braku podstaw do wykluczenia;
• aktualny odpis z w³a¶ciwego rejestru lub z centralnej ewidencji i informacji o dzia³alno¶ci gospodarczej, je¿eli odrêbne przepisy wymagaj± wpisu do rejestru lub ewidencji, w celu wykazania braku podstaw do wykluczenia w oparciu o art. 24 ust. 1 pkt 2 ustawy, wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.4.3) Dokumenty podmiotów zagranicznych
Je¿eli wykonawca ma siedzibê lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, przedk³ada:
III.4.3.1) dokument wystawiony w kraju, w którym ma siedzibê lub miejsce zamieszkania potwierdzaj±cy, ¿e:
• nie otwarto jego likwidacji ani nie og³oszono upad³o¶ci - wystawiony nie wcze¶niej ni¿ 6 miesiêcy przed up³ywem terminu sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu o udzielenie zamówienia albo sk³adania ofert;
III.6) INNE DOKUMENTY
Inne dokumenty niewymienione w pkt III.4) albo w pkt III.5)
1. Formularz Ofertowy - za³±cznik nr 1 do SIWZ 2. Pe³nomocnictwo osoby lub osób podpisuj±cych ofertê, je¿eli nie wynika to bezpo¶rednio z za³±czonych dokumentów
SEKCJA IV: PROCEDURA
IV.1) TRYB UDZIELENIA ZAMÓWIENIA
IV.1.1) Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony.
IV.2) KRYTERIA OCENY OFERT
IV.2.1) Kryteria oceny ofert: najni¿sza cena.
IV.3) ZMIANA UMOWY
przewiduje siê istotne zmiany postanowieñ zawartej umowy w stosunku do tre¶ci oferty, na podstawie której dokonano wyboru wykonawcy:
Dopuszczalne zmiany postanowieñ umowy oraz okre¶lenie warunków zmian
Zamawiaj±cy przewiduje mo¿liwo¶æ zmiany postanowieñ umowy z uwzglêdnieniem art. 144 ustawy Prawo zamówieñ publicznych w przypadku, gdy: 1) nast±pi zmiana powszechnie obowi±zuj±cych przepisów prawa w zakresie maj±cym wp³yw na realizacjê przedmiotu umowy, 2) nast±pi zmniejszenie ilo¶ci uczestników warsztatów, na skutek przerwania lub zakoñczenia przez uczestnika udzia³u w projekcie lub z powodu innych okoliczno¶ci uniemo¿liwiaj±cych uczestnikom warsztatu udzia³ w zajêciach. W powy¿szym przypadku Zamawiaj±cy zap³aci Wykonawcy jedynie za rzeczywist± ilo¶æ zrealizowanych us³ug cateringowych, obliczon± wed³ug stawek przyjêtych na osobê w ramach poszczególnych kategorii cateringu
IV.4) INFORMACJE ADMINISTRACYJNE
IV.4.1) Adres strony internetowej, na której jest dostêpna specyfikacja istotnych warunków zamówienia: bip.pcpr.krotoszyn.pl, www.pcpr.krotoszyn.pl
Specyfikacjê istotnych warunków zamówienia mo¿na uzyskaæ pod adresem: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie ul. M³yñska 2d/1 63-700 Krotoszyn.
IV.4.4) Termin sk³adania wniosków o dopuszczenie do udzia³u w postêpowaniu lub ofert: 16.07.2013 godzina 10:00, miejsce: Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie ul. M³yñska 2d/1 63-700 Krotoszyn Pokój nr 1.
IV.4.5) Termin zwi±zania ofert±: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu sk³adania ofert).
IV.4.16) Informacje dodatkowe, w tym dotycz±ce finansowania projektu/programu ze ¶rodków Unii Europejskiej: Projekt Razem z Tob± bêdê Sob± jest wspó³finansowany ze ¶rodków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Spo³ecznego.
IV.4.17) Czy przewiduje siê uniewa¿nienie postêpowania o udzielenie zamówienia, w przypadku nieprzyznania ¶rodków pochodz±cych z bud¿etu Unii Europejskiej oraz niepodlegaj±cych zwrotowi ¶rodków z pomocy udzielonej przez pañstwa cz³onkowskie Europejskiego Porozumienia o Wolnym Handlu (EFTA), które mia³y byæ przeznaczone na sfinansowanie ca³o¶ci lub czê¶ci zamówienia: nie
Wydrukowano z Powiatowe Centrum Pomocy Rodzinie w Krotoszynie
Wkorzystano phpBB